Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

hírek

3D fémpor
Kiadás ideje: 2021-04-27 10:16:06  Találat: 0

A piaci volumene, a porpiac fontos a tonnatartalom szempontjából, de a P&S által fogyasztott por többsége főként szabványos por- vagy kereskedelmi port használ. Az egész porpiac körülbelül 5% -a speciális porpiacnak tekinthető, ésnagyobb fejlettebb porokat igényel speciális p&s, bevonatok, csípő, mim és am. Az utóbbi években a más tömörítési technológiákkal összehasonlítva az AM gyorsannőtt, bár a piac folyamatosnövekedését, elfogadását és fejlődését is bemutatták. Az összetett évesnövekedési ütem (CAGR) 2016-2022 5,5% a bevonatok, 6% HIP, 11,6% a MIM, és30% AM. Bár a speciális porok kínálatában van egy bizonyos többletkapacitás, eznagymértékben függ a piac fejlődésétől és a különböző iparágak elfogadásától annak érdekében, hogy ezt a többletetnéhány éven belül meg lehessen alakítani. A piac fejlődése szerint ez a hiány 2020-ig is megjelenhet, természetesen a kínálati oldal különböző körülményeit is függ. a legtöbb telepített HIP egységeket használnak tömörítésére présöntvény és MIM alkatrészek, valamint a post

processing AM részek. A PM és a HIP folyamatok legfontosabb használata a magas

speed acél és szerszámacél gyártása. Itt a port egy fémtartályba (kapszulacan) egy billet alakú, majd transzformáljuk egy rúd, blokk vagy huzal, hagyományos kovácsolás, gördülő és rajzolási folyamatok. A csípőcsípő az NNS-hez (Net Net Shape) és NS (Net Shape) alkatrészek is érdekessé válik. Ezek a termékek megtalálhatók az olaj- és gáz, az energiafeldolgozás és aerospace iparágakban. 

>

 

A más porcohászati ​​eljárásokkal,nagyobb méretű részek előállításakor (5 tonna), a csípő előnyeinyilvánvalóak, és szintenincsenek korlátozások a komplex formákra és a geometriai jellemzőkre. A csípő alkalmas olyan anyagokra, amelyeketnehéz kompakt és drága, például szuper ötvözetek, titán, szerszámacél, rozsdamentes acél stb. A csípés érdekében a telepített kapacitásnagy része a szolgáltatók, például a testcote, de az utóbbi években érhető el egyre több cég befektetett saját HIP képességeit.--/

 A említett módszerek elsősorban speciális porok, amelyeknek legfontosabb jellemzőit, mint a részecskeméret, a részecskék alakja, folyékonyság , és helyes szemcseméret-eloszlása ​​PSD (az alkalmazástól függően).

Most ezeket a speciális porok által termelt gáz porlasztás, ami a kiválasztási folyamat egy számosnagyquality porok. A porminőséget és a részecskeméretetől függően azonban más termelési technológiákat alkalmaznak, vagy fejlesztették ki.

 

Előző: Nikkelötvözet x750 vezeték

Következő: Nikkelötvözet 718 csavar